eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: pexels

Pirosra váltással bünteti a gyorshajtókat itthon egy közlekedési lámpa

Újfajta megoldás óvja a gyalogosokat, a kerékpárosokat és az autósokat. Az első időszak tapasztalatai alapján hatásosan lassítja a gyorshajtókat.

Csak azok haladhatnak folyamatosan, akik betartják a sebességhatárt. Akik átlépik, azok pirosat kapnak - ez a helyzet a 82-es főút écsi szakaszán. A Győr–Pannonhalma kerékpárút-beruházás során egy nyomógombos jelzőlámpát telepítettek a József Attila utcai buszmegálló melletti gyalogátkelőhöz, amivel a zebra és a kerékpár út is biztonságban megközelíthetővé vált. Már csak azért is, mert a zebrától úgy 100 méterre mindkét irányban sebességmérő készülékek figyelik a közeledő autókat. Ha pedig azt érzékelik, hogy valaki jelentősebben meghaladja a megengedett 50 km/órás sebességet, egyszerűen pirosra váltják a lámpát a sofőr előtt - írta a kisalfold.hu.

Az áthaladás folyamatos, természetesen egészen addig, amíg mindenki betartja a megengedett sebességhatárt és nem lépi azt jelentősen túl vagy nem akar gyalogos átkelni a zebrán – nyilatkozta Szabó Norbert polgármester.

A Magyar Közúttal egyeztetve a sebességmérő táblák elé figyelmeztető táblákat helyeznek ki, hogy a megengedett sebesség túllépése a jelzőlámpa pirosra váltásával jár. Az Écsen élők többsége támogatta az ötletet és örült annak, hogy a 82-es főúton történő átkelés biztonságosabbá vált és csökkent a gépjárművek sebessége.

Hasonló berendezés pár évvel ezelőtt működött Dunakeszin, a Pálya utcánál is. Az autósok nem igazán kedvelték ezt a megoldást.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×