eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Elvesztette a munkáját a verekedő orvos

A fóti Lestár Ferenc ügyében eljárás nem indult, de nem praktizálhat.

A fóti orvost januárban, ügyeleti időben támadta meg munkahelyén egy házaspár, ahogy arról az Infostart is beszámolt. A pár azt nehezményezte, hogy az orvos közölte, több alkalom kell ahhoz, hogy beállítsa a nő vérnyomását, és ez ügyeleti időben nem megoldható. A nő sértegetni kezdte az orvost, és nekitámadt. Lestár Ferenc ellökte magától, de ekkor a férj ment neki, ebből alakult ki a verekedés, amihez rendőröket is kihívtak. Eljárás nem indult az ügyben, de az orvosnak távoznia kellett munkahelyéről – írja a Bors.

"Úgy érzem, a cég rossz néven vette, hogy megvédtem magamat, mégsem azonnal rúgtak ki, mert a lepapírozás több hónapot vett igénybe. Végül pont arra hivatkozva bontottak velem szerződést, hogy nincs elég kreditem, pedig más orvosokat ilyenkor előre felszólítják, hogy a hiányzó kreditpontokat záros határidőn belül szerezzék meg" – mondta Lestár Ferenc a lapnak.

Ami a krediteket illeti, egy orvosnak ötévente 250-et kell összegyűjtenie, ebből 100-at azért kap, ha folyamatosan dolgozik, a többit tanfolyamokon lehet megszerezni.

Lestár Ferencet eltiltották a praktizálástól. Később felajánlottak neki egy másik munkát, de szervezhetetlenné vált a magánélete, így onnan is távozott.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×