eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Élvezze meleget és a napsütést, amíg lehet! Jön az újabb lehűlés

énteken még nyugodt időre számíthatunk, több órára kisüt a nap, de késő délutántól, estétől délnyugat felől már labilizálódni kezd a légkör, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Hétvégén lehűlés érkezik.

Pénteken közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel. Délutánig csak a Dunántúlon lehet elvétve zápor, majd késő délutántól, kora estétől az Alpokalján és a Délnyugat-Dunántúlon már elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, sőt késő este a szlovén, horvát határ közelében egy-egy heves zivatarra is van esély. Emellett késő este az északi határ mentén helyenként már gyenge eső is lehet. A nyugati szelet az ország északkeleti felén erős, néhol viharos széllökések kísérik, a délnyugati megyékben ugyanakkor - a zivatarok környezetét leszámítva - mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, az északi megyékben lehet szakadozottabb a felhőzet.

Több helyen előfordul eső, zápor, a déli határvidéken egy-egy zivatar.

Az északi, északkeleti megyékben csak néhol valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 8 és 17, délután 17 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban csapadékos részeken várható a hűvösebb idő.

Vasárnap a szombatihoz hasonló idő várható, de már csak délutánra 14 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×