eur:
393.81
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Vasárnap nagy fordulat jön az időjárásban

A fagypont alatt kezdődik a nap, de délután lesz, ahol a 15 fok is lehet majd.

Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, ekkor a keleti, északkeleti részeken fordulhat elő zápor. Éjszakára veszít erejéből a légmozgás, amely vasárnap északkeletire fordul, és újra nagy területen megerősödik, a délkeleti megyékben viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a szélvédett, derült északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nyugati felén egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Ezen képződmény hatására általában nyugodt az idő, sokat süt a nap. A maximum-hőmérséklet a délnyugati országokban nagy területen 25 fok körül alakul.

Ezzel szemben a Skandináv-félsziget északi részein néhol fagypont alatt maradnak a maximumok. A keleti részeken többközéppontú ciklon hatására változékony az időjárás. A ciklonok frontjai mentén több helyről jelentettek csapadékot, általában 10 mm alatti értékeket. A ciklonok északi részén a havazás és havas eső a meghatározó, míg dél felé haladva egyre inkább az eső a jellemző.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább az anticiklon határozza meg, melynek peremére kerülünk, egyre hűvösebb levegő áramlik fölénk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×