eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla
A rear view of a fashionable , young girl wearing a knitted, woolly hat and holding her scruffy, pet dog tightly over her shoulder with the wind blowing her long hair during stormy weather in Autumn
Nyitókép: Teamjackson/Getty Images

Hosszú hétvége: még szorít a tél, de már látszik, mikor köszönt ránk a tavasz

Anticiklon blokkolja a nyugati frontok betörését. Nagyon hidegek lesznek az éjszakák, de napközben is csak pár fokos pluszokat mérhetünk.

Az ünnepi hosszú hétvégén sem változik az időjárás, sőt hajnalonként még hidegebb lehet, többfelé mínusz 10 fok alatti minimumok lesznek. Ezzel együtt általában sokat süt majd a nap, érdemi csapadék nem várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken zavartalan napsütés várható, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, az Alföldön olykor erős északkeleti, keleti széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és mínusz 11 fok között alakul, de az északi fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb idő lesz. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4, 5 fok körül valószínű.

Szombaton is derült, napos, száraz időre lehet számítani kevés fátyolfelhővel. Néhol megélénkül a légmozgás. A minimumok általában mínusz 3 és mínusz 10 fok között alakulnak, a kevésbé szeles fagyzugokban azonban akár mínusz 16 fokot is mérhetnek. Délutánra általában plusz 4 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap is főként napsütéses idő várható, csapadék nélkül. Az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lesz a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és mínusz 9 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A csúcsértékek jellemzően plusz 7 és 10 fok között alakulnak.

Hétfőn is derült, napos, száraz lesz az idő. Hajnalban általában mínusz 1 és mínusz 7 fok között alakul a hőmérséklet, de előfordulhatnak mínusz 10 foknál alacsonyabb értékek is. A hőmérséklet csúcsértéke plusz 8 és 12 fok között várható.

Kedden, március 15-én a nap első felében főleg fátyolfelhők lesznek az égen, de a nap második felében vastagodhat a felhőzet. Napközben nem valószínű csapadék, estétől, főleg a Dunántúlon, helyenként előfordulhat eső. A hajnali órákra általában plusz 1 és mínusz 6 fok közé hűl le a levegő, ám a fagyzugokban továbbra is hidegebb lesz. A csúcsértékek 9 és 14 fok között alakulnak.

Kókai Ádám meteorológus a videóban elmondja, hogy napról napra melegszik az idő, a jövő hét közepén már tavaszias hőmérsékleti maximumokra számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×