eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Igencsak befűtöttek a nyugati országrészben, de a melegrekord után kapaszkodni kell

Két településen is.

Éjszaka megérkezett "Dudley" melegfrontja, amiből elsősorban az északi országrészben esett eső; a front kelet felé halad és lassan elhagyja majd az országot. A melegfront mögött aztán gyorsan átrobog felettünk a hidegfront, északnyugatira fordul a szél és az északi országrészben viharossá fokozódik, ezért 5 megyére is figyelmeztetés van életben – írta közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A főnhatás meg is hozta az eredményét: Fertőrákoson és Sopronban is megdőlt a napi országos melegrekord 12 órakor – teszik hozzá egy újabb Facebook-posztban. Előbbi helyszínen

21,5 Celsius-fokot

mutatott a hőmérő higanyszála, utóbbi helyen pedig 21 fokot mértek délben.

A posztot utóbb azzal frissítették, hogy Sopronban és Fertőrákoson még tovább tudott melegedni a levegő, pontos értékekről az adatok hitelesítése után adnak tájékoztatást.

Németországban közben közlekedési és áramszolgáltatási fennakadásokat okozott az Ylenia nevű viharfront (a Dudley hidegfrontja), amely óránkénti 120-140 kilométeres sebességű széllökésekkel és heves esőzéssel csapott le az ország északi részére szerda éjjel.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×