eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Michael Blann/Getty Images

Frontzóna bolondítja meg az időjárást

Csapadékra számítani kell, de enyhe tavaszias marad az idő.

Kedden a Tiszántúl nagyobb részén csökken a felhőzet, délelőtt ott is megszűnik a csapadék. Általában több órára kisüt a nap, de az Északi-középhegység térségében egész nap borult maradhat az ég. Délután nyugat felől frontális felhőzet érkezik, amelyből a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor. A csapadékrendszer várhatóan az esti óráktól mozdul keleti irányba. A délies légmozgást főleg a délkeleti megyékben kísérhetik élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán kelet felé elvonul a frontális felhőzet, mögötte napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Délelőttig még többfelé lehet számítani esőre, záporra, majd átmenetileg csökken a csapadékhajlam, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Estétől északnyugat felől újabb hullámban lehet számítani kisebb esőre, záporra. A kezdetben északnyugati, nyugati irányú szél mindenütt délnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×