eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
user typing login and password, cyber security concept, data protection and secured internet access, cybersecurity
Nyitókép: anyaberkut/Getty Images

Óriási lyukat ütöttek a kriptovalutás rendszeren

Kriptopénzt loptak hackerek, hatalmas mennyiségben.

A hackerek 320 millió dollárnak megfelelő kriptoeszközt loptak el a Solana és más DeFi hálózatokból - írta a Portfolio a Wormhole blokklánc hálózatokat összekötő kommunikációs híd jelentése alapján. A tolvajok 120 000 wETH-t, úgynevezett becsomagolt étert loptak el – derült ki a projekt csapatának Twitter-bejegyzéséből.

A protokoll irányítói megígérték, hogy a hamarosan pótolják majd az Ethert, hogy biztosítsák a hálózat működését, de azt nem árulták el, honnan szereznek majd ennyi kriptopénzt ilyen rövid idő alatt.

Vélhetően ez a legnagyobb sikerese támadás eddig DeFi protokollok ellen. (Decentralized Finance, magyarul: decentralizált pénzügyek – a blokklánc-technológia kiterjesztése banki folyamatokra, például hitelnyújtásra, de bankok és más közvetítő szervezetek nélkül).

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×