eur:
384.47
usd:
353.54
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Folytatódik a baby boom a budapesti állatkertben

Zebracsikó született, néhány órára már a kifutóra is kiengedik.

A Romy nevű zebrakanca hétfőn egy életerős csikót hozott a világra. A jövevény csődörcsikó, méncsikó lett. Az első napokat a közönség elől elzárt istálló nyugalmában töltötte, de szombatra már eljött az ideje annak, hogy néhány órára a kifutóra is kiengedjék – az anyaállattal együtt.

A tizenhárom esztendős Romy a hollandiai Beekse Bergen Szafariparkban született 2008 augusztusában, s onnan 2010 szeptemberében került Budapestre. Első utódját még 2015-ben hozta világra, a mostani pedig már az ötödik csikója. A kicsi apja Zucchero, a tizenegy éves zebramén, aki 2010 júliusában született a franciaországi Peaugres Szafariparkban, és 2012 óta él Budapesten.

A kiszebra nevet az elkövetkező hetekben fog majd kapni – közölte az intézmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×