eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Őszi látkép a budapesti Kecske-hegyről fotózva 2017. október 17-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

Még néhány óra és gyökeresen megváltozik az időjárás

A Kárpát-medencében még marad a jórészt meleg, száraz idő, bár kedden este egy frontzóna már megközelíti nyugati határainkat.

Kedden a déli órákig túlnyomóan derült, napos idő várható. Délután nyugat felől magasszintű felhőzet vonul fel a Dunántúlon, amely estétől meg is vastagszik, és ekkortól eső, zápor, néhol zivatar ott már előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, de megközelítőleg a Győr-Szeged tengely szélesebb sávjában nagyobb területen is kísérhetik erős széllökések.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Szerdán nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Több hullámban várható eső, zápor, néhol (elsősorban a Dunántúlon) zivatar is kialakulhat.

Az északkeleti tájakon a legkisebb a csapadék kialakulási valószínűsége, másutt ugyanakkor helyenként kiadósabb mennyiségre is van esély. A délkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, estétől már északnyugatira fordul a légmozgás a Kisalföld térségében. Hajnalban 3, 15 fok közötti minimumokat mérhetünk nyugaton a magasabb értékekkel, a kevésbé felhős keleti tájakon jócskán lehűl majd a levegő. A maximum-hőmérséklet általában 12 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A hét második felében már a szürke, csapadékos, hűvösebb idő lesz a jellemző - derül ki a meteorológiai szolgálat videójából.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×