INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

microsoft

windows 10

frissítés

digitális

Többé nem lehet elhalasztani a Windows 10 frissítéseinek telepítését

Többé nem lehet elhalasztani a Windows 10 frissítéseinek telepítését

Infostart

A májusi kiadástól szigorodik a Microsoft frissítési politikája: a módosításokkal a telepítésekkel kapcsolatos káoszt akarja megszüntetni a cég.

A Microsoft többé nem engedi meg, hogy elodázzuk a Windows 10 frissítéseinek telepítését. A cég eddig lehetővé tette, hogy meghatározott ideig (legfeljebb 365 napig) visszatartsuk a funkciófrissítéseket, viszont a Windows 10 2004-től kezdve már csak a frissítések 35 napos szüneteltetésére lesz módunk.

Egészen mostanáig a Windows 10 Pro, Education és Enterprise kiadások felhasználói két funkciófrissítést is elbliccelhettek. A Microsoftnak ez nagyon nem tetszett, mert a frissítési politika módosítása nyomán sok rendszer túl ritkán frissült, és a zavarok elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy a májusi funkciófrissítéssel kezdődően Windows Update-ből kiveszik a halasztásokat.

Ugyanakkor az üzleti felhasználók számára a Microsoft maga ajánl kerülőutat a korlátozások megkerülésére. Ha továbbra is élni szeretnének a korábbi lehetőségekkel, a Helyicsoportházirend-szerkesztőben meg lehet adni a Minőségi frissítések fogadási idejét – írja a Computerworld.hu.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018