eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Hajta, Nőszirom, Kékbegy - csábító ajánlatok a túrák szerelmeseinek

Hívogat a Pilis, a Mátra, a Balaton-felvidék. Az időjárás szép lesz, de azért ne hagyják otthon az esőkabátot!

A Visegrádi-hegységben, Pomáztól hat kilométerre található Holdvilág-árok sokak szerint öi temetkezési hely. Egyes feltételezések szerint valaha ezen a területen állt Attila városa és itt nyugszik Árpád fejedelem. Kiskovácsiból indulva fedezhetik fel ezt a gyönyörű helyet.

A Pilisben a Dera-szurdokot, a Börzsönyben Márianosztra és Kóspallag környékét javaslom felkeresni.

A Balaton-felvidéken Kővágóörsön léphetnek rá egy ösvényre, ami elvezeti önöket a Kornyi-tóhoz, onnan pedig a szentbékkállai kőtengerhez, majd Mindszentkállán keresztül, a Tóti-hegyen át Salföldre. A szentbékkállai kőtenger a Káli-medence leglátványosabb természeti nevezetessége. Az itt fekvő sziklák a Pannon-tengerben lerakódott homokból képződtek. A feltörő kovasavas oldatok átjárták a köveket, amelyek összecementáltak, az így létrejött, szilícium-dioxid tartalmú, nagyon kemény anyagból pedig az az erózió évmilliók alatt szép lassan eltüntette a puhább részeket, látványos alakzatokat hozva létre.

Minimum egyszer az életben ezt látniuk kell!

A Mátrában Gyöngyösről kisvonattal zötykölődhetnek el a Szalajkaházi végállomásig, onnan pedig a zöld és a sárga jelzésen elgyalogolhatnak Gyöngyössolymosig. Ott mindenképpen nézzék meg a település XIV. században épült plébániatemplomát, amely Szent Miklós nevét viseli. Ugyancsak a Mátrában jó választás a Mátraverebély - Nagybárkány - Bableves csárda útvonal.

Farmos egy Pest megyei település. A határától egy kilométerre Nagykáta irányában a Hajta-patak hídja után jobbra találnak egy földutat. Azon lehet megközelíteni a Hajta, a Nőszirom és a Kékbegy elnevezésű tanösvényeket, amelyek a Tápió-Hajta Vidék Tájvédelmi Körzet természeti értékeit mutatják be.

A kéktúrázók a Gézaháza – Stanka-rét – Ördög-árok – László-forrás – Kő-árok – Cseszneki vár – Csesznek – Zörög-hegy – Lovász-kút – Cuha-szurdok – Vinye útvonalat járhatják be.
A kenusok Visegrádtól a Római-partig evezhetnek el, egyetlen méternyit sem fognak csalódni az útvonalban. A kerékpárosoknak az Őrséget, azon belül is Őriszentpétert, Pankaszt, Pityer-szert, Velemért, Gödörházát és Magyarszombatfát ajánlom.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×