eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

A fél országra időjárási figyelmeztetést adtak ki

A Kárpát-medence időjárását a Skandinávia felett található anticiklon és a tőlünk északkeletre kialakuló ciklon és magassági hidegörvény közös áramlási rendszere fogja alakítani.

Hajnaltól észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, amely napközben szakadozik, és egyre inkább gomolyosodik.

Kedden szórványosan valószínű zápor, keleten és az Alpokalján van nagyobb esély zivatarra. Emiatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Mint írják, Zivatarokhoz szélerősödés (50-70 km/h) és jégeső társulhat.

Északkeleten átmenetileg zárt is lehet a felhőtakaró, arrafelé eső is előfordulhat.

Az északias szél Dunántúlon több helyen lesz erős. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb, míg a felhős Dél-Alföldön az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 17 és 23 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk legalább néhány órás napsütéssel. Elszórtan valószínű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúl délnyugati felén. Az északnyugati, nyugati szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×