eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a húsvéti ünnepek alatt az önkormányzat zárva tartja a sétányt.
Nyitókép: MTI/Varga György

Üzent a balatoni nyaralótulajdomosoknak egy polgármester

Nem lehet eltiltani a balatoni nyaralótulajdonosokat attól, hogy ingatlanjukat felkeressék a koronavírus-járvány idején, de nekik is be kell tartani a korlátozásokat - mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere.

Elmondta, mind a kijárási korlátozásra, mind pedig a maszk és kesztyű használatára is figyelniük kell a tulajdonosoknak. A balatonfenyvesi önkormányzat által húsvét előtt bevezetett korlátozásokat nem oldják fel ezen a hétvégén sem: három nagyobb szabad strandjukat és a kikötő egy részét lezárták.

Lombár Gábor az M1-nek nyilatkozva hozzátette, vannak olyan balatoni települések, amelyek a húsvéti hétvége után sem vonták vissza a tiltásokat, és ezt a saját tulajdonaikon meg is tehetik.

Úgy fogalmazott, ő maga sem csak vasárnapig rendelte el a korlátozásokat, úgy gondolja, hogy ameddig a járványhelyzet fennáll, két-három napra sem szabad feloldani ezeket. Tapasztalata szerint az intézkedéseket üdvözölték a helyiek és a nyaralótulajdonosok is; a korlátozásokat egyébként - a polgármester tapasztalata szerint - betartották az emberek.

Balatonfenyvesen jelenleg egyetlen büfé üzemel, de csak ételkiszállítást engedélyeztek a tulajdonosának, így még arra sincs lehetőség, hogy ételt vigyenek el onnan.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×