INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

vitézy dávid

közlekedés

parkolás

Szinte már gyönyörű, ahogyan a parkoló autók megbénítják Budapest közlekedését - képek

Szinte már gyönyörű, ahogyan a parkoló autók megbénítják Budapest közlekedését - képek

Infostart

Vitézy Dávid a Facebookon nyilvánult meg az ügyben, rámutatva, hogy 2013-ban egyszer már majdnem megoldották ezt.

Képösszeállítást közölt Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a közelmúltban létrejött Budapest Fejesztési Központ vezetője, a BKK és a Közlekedési Múzeum korábbi vezetője.

A képeken az látható, az elmúlt hetekben hogyan akadályozták figyelmetlen autósok a közösségi közlekedés eszközeinek haladását pontatlan parkolásukkal, esetenként megbénítva egy teljes kerületrész közlekedését.

A képeket a BKK nyilvános Facebook-oldaláról vette, majd leírta, "ez olyan mértékű károkozás egy-egy figyelmetlen autós részéről, amire nem lehet csak legyinteni".

Mint felidézi, az elmúlt években "a jelenség szintet lépett", évente több ezer ilyen esetet látni, ez pedig utasok százait, ezreit akadályozhatja minden egyes esetben.

A BKK még az ő vezetése alatt a Fővárosi Rendészeti Igazgatósággal és a tűzoltókkal közösen üzembe állított egy kéklámpás elszállítóautót, de - mint írja - "ezt különböző bürokratikus viták miatt egyre kevesebbszer vetik be a tömegközlekedést akadályozó járművek elszállítására", miközben egy ilyen autó már nem is lenne elég.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018