eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tűzoltó gaz és avartűz oltásán dolgozik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúr határában 2019. március 6-án. A településnél nagy területen ég a gaz és az avar; a lángok nem veszélyeztetnek semmit, és a közeli 26-os számú főút forgalmát sem korlátozzák.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Az elmúlt hetek átlagosnál melegebb és száraz időjárása miatt két megye erdőterületein az avarréteg kiszáradása miatt tűzveszély alakult ki.

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el szombattól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Csongrád és Bács-Kiskun megyében az elmúlt hetek átlagosnál melegebb és szárazabb időjárása miatt.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Közlésük szerint jelentősen csökkent az őszi időszakban keletkező avarréteg és az elszáradt lágyszárú növényzet nedvességtartalma, amely miatt jelentősen megnőtt a tűzkockázat. A kiszáradt növényzet az erdőben vagy a mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrásává válik. Felhívták a figyelmet, hogy Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza, ezért a hivatal fokozott körültekintést kér.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×