eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
ILLUSZTRÁCIÓ! A Salomon Ultra-Trail Hungary ultramaratoni távú terepfutóverseny egyik résztvevője a Visegrádi-hegységben, a Dömös külterületén található Vadálló-kövek közelében 2018. május 20-án. Négy távra nevezhettek a futók, ezek közül a leghosszabb a 112 kilométeres Ultra-Trail Hungary, melynek során az ultramaratonisták bejárják a Pilis és a Visegrádi-hegység szinte teljes területét, összesen 4200 méter szintemelkedést kell leküzdeniük.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kettős tragédia a maratonon

Ketten is szakadékba zuhantak, egyikük még élt, amikor a mentését megkezdték. A Királykő-maratont azonnal berekesztették.

Két versenyző is szakadékba zuhant és meghalt szombat a romániai Királykő-maratonon. A szervezők a hegyi versenyt berekesztették.

Az Arges megyei katasztrófavédelmi hatóság jelentése szerint a két versenyzőt Dambovicioara település közelében egy szakadékban találták meg. A 45 éves Hargita megyei nő nem reagált a hegyi mentők újraélesztési kísérletére. A másik balesetet szenvedett versenyző - egy 39 éves kolozsvári férfi - életben volt, amikor megtalálták, de a mentés során ő is meghalt.

A 14. alkalommal megrendezett maraton pályája - a verseny honlapján közölt adatok szerint - megkerüli a Királykő-hegységet. A Brassó megyei Zernyest városból induló versenyzőknek a maratoni táv lefutása során 2250 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük. A versenye idén több mint 1250-en neveztek be.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×