eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Egyre tudatosabbak a magyar utazók

Az utasbiztosítás kötése a nyaralás előtt kezd egyre elterjedtebb lenni a köztudatban. Volt is rá szükség medúzacsípés, tengeri sünbe lépés, és volt, akit emiatt torpedónaszáddal mentettek ki.

Kalmár László, a Europ Assistance Magyarország kft. ügyvezető igazgatója elmondása szerint idén nyáron 78 ezer esetben segítettek a rászorulóknak. Ez az éves segítségadások számának több mint egyharmadát jelenti.

A legtöbb hívást az utazáshoz kapcsolódó segítségnyújtások területén fogadták: a betelefonálók külföldről jelentkeztek valamilyen egészségügyi problémával.

A leggyakoribb a medúzacsípés, a tengerisünbe lépés és a fülgyulladás volt,

az esetek 10 százalékában azonban súlyosabb esetek történtek. Ilyen volt a thaiföldi lány esete, akit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, vagy az a sebesült, akit torpedónaszáddal hozott a partra a hadsereg Egyiptomban.

Arra a kérdésre, hogy arányaikban mennyire nőttek meg utóbbi időben a nyári időszakban kötött biztosítások, Kalmár László azt válaszolta: észrevehető a növekedés, ami egy jó dolog, mivel azt jelenti, hogy az emberek egyre odafigyelőbbek és a biztosítás kötése egy külföldi utazás előtt egyre jobban kezd beépülni a köztudatba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×