eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Bosszantó reklámokat tüntet el a Chrome

Bosszantó dolgot szüntetnek meg, egy fejlesztőtől szivárogtak ki a részletek.

Leszámolna az erőforrás-igényes, a böngészést lassító hirdetésekkel a Chrome - írta a 9to5Google alapján a hwsw.hu. A fejlesztés alatt álló "Heavy Ad Intervention" nevű megoldás fejlesztése múlt hónapban indult, az kifejezetten a cég által csak "nehéz hirdetésekként" emlegetett reklámokat csípné el, hogy ezzel mind a sávszélességen, mind az adott számítógép erőforrásain spórolni tudjon.

A Google Chrome már most rendelkezik saját hirdetésblokkolóval, amely a Coalition for Better Ads iparági testület által kijelölt, Better Ads Standards hirdetési irányelveknek nem megfelelő reklámokat tartja vissza, amelyek a felhasználói élményt károsítanák - ilyenek a felugró hirdetések, az automatikusan elinduló, hangos videók, a teljes képernyős reklámok és a villogó, animált hirdetések is.

Lényegében ezt a listát egészíthetik ki hamarosan a túlságosan erőforrás-igényesnek ítélt reklámok. A vállalat a sávszélesség 0,1 százalékát, a percenkénti processzorhasználat 0,1 százalékát, illetve a teljes vizsgált CPU használati idő 0,1 százalékát felélő hirdetéseket irtja majd ki a böngészőből, noha ezek az értékek a későbbiekben még változhatnak.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×