INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

határforgalom

pünkösd

hosszú hétvége

Forgalmi dugó az M1 autópálya feletti átvezető hídon Tata határában 2013. augusztus 9-én. Egy Győr felé haladó kamion átszakította az M1-es két pályáját elválasztó szalagkorlátot, áttért a szemben lévő sávba, majd ott fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, egy másik sofőr pedig a kormányát elrántva az árokba hajtott. A balesetben a teherautók vezetői sérültek meg, őket kórházba szállították. A háttérben villámlás.

Erre nagyon figyeljen, aki külföldre készül a pünkösdi hétvégén

Infostart

A szokásosnál nagyobb forgalom várható a közúti határátkelőhelyeken és az oda vezető közutakon.

Csíksomlyói búcsú

A hosszú hétvégén, azaz június 7. és június 10. között rendezik meg a csíksomlyói búcsút, a kiutazások miatt különvonatok közlekednek, illetve várható, hogy a Romániába közlekedő összes nemzetközi vonaton jelentős zsúfoltság lesz.

A rendezvény miatt számolni kell román viszonylatban jelentős kilépő irányú forgalomra június 7-én reggeltől, valamit belépő forgalomra június 9-én délutántól másnap késő estig.

Pünkösdi iskolai szünet

Több európai uniós tagállamban Pünkösd környékén iskolai szünet van, illetve elkezdődött az üdülési előszezon. A horvát és a görög tengerparton a nyári üdülési előszezon megkezdése Magyarország schengeni külső határain, főként a szerb és a horvát, kisebb mértékben a román viszonylatban a kilépő irányban, elsősorban a buszok forgalmában idézhet elő várakozást a közúti határátkelőhelyeken.

Kamionstop

A hosszú hétvégén szombat 22 óra és hétfő 22 óra között kamionstop lesz. E miatt pénteken és szombaton, valamint kedd hajnaltól erőteljes tehergépjármű forgalommal kell számolni.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Hegyeshalomnál sem lesz egyszerű

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében

több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé a várakozás akár a 30-60 percet is elérheti.

A korábbi Hegyeshalom Autópálya Határátkelőhely osztrák oldalán építési munkálatok kezdődtek április 24-én, amelynek első szakasza várhatóan szeptember 22-ig tart, azonban a teljes körű befejezés csak október 25-re várható.

A tervek szerint az Ausztria irányába belépő forgalom (jobb pályatest) oldalán az ellenőrzési területet úgy alakítják ki, hogy a visszaállított határellenőrzés az építkezés ideje alatt is folytatódhasson, ugyanakkor a közlekedést várhatóan nem érinti hátrányosan. A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy különösen az osztrák oldalon, illetve az M1-es autópálya mindkét pályatestén, a szokásosnál is jobban figyeljenek a határ megközelítéskor a közúti jelzőtáblákra, jelzésekre, az esetleges terelésekre.

A nyáriasra fordult meleg időjárás miatt az utazóknak javasoljuk, hogy – tekintettel az esetleges várakozásokra – rendelkezzenek elegendő mennyiségű folyadékkal, élelemmel.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018