eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Népviseletbe öltözött fiatalok locsolkodnak a Tolna megyei Cikón húsvéthétfőn, 2018. április 2-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Kiderült, milyen időjárást kapunk a húsvéti 4 napra

Két napsütéses nap után két felhősebb jöhet a hosszú hétvége programjában. Lesz egy esőnap is.

A hosszú hétvége tavaszi időt tartogat.

Nagypénteken sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadéktól nem kell tartanunk. Az északi-északkeleti szelet ugyanakkor többfelé kísérhetik élénk, keleten és északkeleten erős lökések is. Hűvös lesz a reggel, 1 és 7 fok közötti minimumokra van kilátás, délutánra viszont 18 és 23 fok közé melegedhet a levegő - írja az Időkép.

Szombaton is túlnyomóan napos, csapadékmentes időre készülhetünk, ez a nap is alkalmas lesz a szabadtéri tevékenységekre. Az északkeleti szelet elsősorban a Dunától keletre eső tájakon kísérhetik majd élénk, északkeleten esetleg erős lökések. A hűvös reggel után délután 17-22 fokot mérhetünk.

Húsvét vasárnapján már többfelé zavarhatják felhők a napsütést,

de az ország nagy részén továbbra is száraz marad az idő, csupán a késő délutáni, esti órákban északon és északkeleten alakulhat ki egy-egy helyen kisebb eső, futó zápor. Gyengül a szél, már sokkal kevesebb helyen valószínűek élénk széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakulhat.

Húsvéthétfő időjárása még bizonytalanságokkal terhelt a nagy időtávlat miatt,

viszont a jelenlegi tudás szerint esély mutatkozik arra, hogy a napos időt gyakrabban megzavarhatják gomolyfelhők, és helyenként átmenetileg kisebb eső, lokális jellegű záporok is kialakulhassanak. Ezzel együtt ezen a napon a keleties irányú szél lehet élénk, néhol esetleg erős. A legmagasabb hőmérséklet többfelé elérheti a 19-21 fokot, de lehetnek olyan körzetei is hazánknak, ahol csak 15-17 fokig lépeget a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×