eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Debreceni Állat- és Növénykert újszülött Bennett-kenguruja (Macropus rufogriseus) anyja erszényében a sajtóbemutató napján, 2019. április 17-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Cukiság kukucskál Debrecenben

Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben.

Nagy Gergely Sándor, az intézmény vezetője elmondta: a mindössze egy hónapnyi vemhességet követően világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott.

Mára már ki is dugta a fejét és érdeklődően kukucskál édesanyja óvó erszényéből, az újszülött nemét még nem lehet tudni.

A kis erszénylakó a biztonságot nyújtó menedéket bő egy hónap múlva hagyja el először, de még további kilenc hónapig anyja erszényének gondoskodását élvezheti - magyarázta az igazgató.

Hozzátette: az eredetileg Tasmánia egész területén és Ausztrália délkeleti partsávján, a partoktól a hegyi erdőkig élő Bennett-kenguru szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A Nagyerdő oltalmazó fái alatt szépen gyarapodó erszénylakót már az érdeklődő látogatók is megcsodálhatják a debreceni állatkert Ausztrália ösvényén - jelezte Nagy Gergely Sándor.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×