eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Virágzó almafa az Újfehértói Gyümölcstermesztési Kutató- és Szaktanácsadó Nonprpfit Közhasznú Kft. gyümölcsösében, Újfehértón 2014. április 10-én. A megszokottól két-három héttel hamarabb virágoznak a gyümölcsfák. A fiatal virágok még nagyon sérülékenyek, a hajnali hidegek komoly veszélyt jelenthetnek, és a méhek sem olyan intenzívek még, így nem indult be a beporzás.
Nyitókép: Balázs Attila

Brutális fagy: mutatjuk az időjárást, amire számíthatunk húsvét végéig

Komoly fagyokat hozott a kedd reggel. A hét további napjaiban már jobbára szárazabbra fordul időjárásunk, ezzel együtt pedig fokozatosan melegszik az idő - tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előző napokhoz képest kissé hűvösebb reggelre ébredhettünk kedden Kárpát-medence-szerte - olvasható az OMSZ közösségi oldalán.

Hajnalra a Kárpát-medence több részén fagypont alá süllyedt a levegő hőmérséklete,

Zabarban -6 fokot mértek, de Csíkszeredán is igen hidegen indult a reggel, ott -9 fok is előfordult.

A derült, szélcsendes időben keddre virradóan elsősorban a völgyekben és mélyebben fekvő területeken fagyott - írja az Időkép.

A csillagfényes éjszakán elsősorban az Őrségben, az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az északkeleti határnál -3, -4 fokos fagy is előfordult. Az Időkép automatái közül a Tarpán elhelyezett szenzor mérte a leghidegebbet, ott -4,3 fokig csökkent a hőmérséklet.

Mire számíthatunk?

Északkelet, kelet felől egy gyengülő ciklon felhőzete sodródik fölénk, emiatt szerdán már több lesz felettünk a felhőzet. Ezt követően viszont

ismét szárazabbra fordul időjárásunk, emellett pedig a nappali felmelegedés is fokozatosan erősödni fog.

Előrejelzés az ország területére szerda estig:

Kedd délutántól északkelet felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, és késő este, éjszaka az ország északkeleti harmadában helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett változóan, keleten olykor erősen felhős égre van kilátás. A keleti országrészben néhol alakulhat ki futó zápor, míg másutt legfeljebb pár csepp eső eshet.

Az északkeleti, északi szelet a Zempléni-hegység környékén és az Észak-Alföldön napközben erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 17 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Húsvéti időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videója szerint a hét végig, sőt, a jövő hét elejéig folyamatosan emelkedik a hőmérséklet.

Jelentős csapadékra nem kell számítani, hétfőn akár 23-24 fok is lehet.

Az OMSZ szerint a hajnali fagyok is elhagynak minket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×