eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hátrányos helyzetű diákokat támogat a Zsidai Csoport

A cégcsoport 2018-ban döntött arról, hogy hátrányos helyzetű, kitűnő tanuló általános iskolás gyerekeket karol fel és támogat gyerekenként havi 35 000 Ft-os ösztöndíjjal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ösztöndíj programjában való részvétellel.

Négy olyan, kitűnő tanulmányi előmenetelű diákot választott be a Zsidai Csoport az új ösztöndíjprogramjába, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 ezer forintot. A cél az, hogy segítsék tanulmányaikban ezeket a diákokat egészen az első diploma megszerzéséig. A támogatás feltétele, hogy gyermekek megtartsák a megfelelő tanulmányi eredményt.

A diákok Aszaló, Borsodivánka, Hosszúpályi és Sárospatak településeken élnek.

„Örömünkre szolgál, hogy újabb cég csatlakozott ösztöndíj programunkhoz, így további tehetséges, nehezebb anyagi helyzetben élő gyermekeket karolnak fel és támogatnak. Rendkívül fontosnak tartom, hogy olyan kiemelkedő képességű gyermekeket támogassunk, akik családjuk nehéz anyagi helyzete miatt segítség nélkül nem, vagy csak igen nehezen jutnának el a felsőfokú képzésig. Hiszen az ösztöndíj-program nemcsak a diplomához segítheti őket hozzá, hanem ezáltal egy jobb életminőséghez is” – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Igyekeztünk a leghátrányosabb településekről kiválasztani ezeket a tehetséges gyerekeket, ráadásul Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez családi kötődésünk is van, édesanyám itt született, nagyszüleim itt éltek, eltemetve is itt vannak. Rendszeresen járunk a megyébe. Célunk az, hogy minél többet tehessünk az olyan szorgalmas és kitartó diákokért, akiknek másképp nem lenne lehetőségük különórákra eljutni, vagy olyan hangszereket, sportszereket megvásárolni, mely a céljaik eléréséhez szükségesek” – tette hozzá Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Csoport vezetője.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×