Infostart.hu
eur:
382.14
usd:
328.2
bux:
108922.07
2025. december 5. péntek Vilma
Nyitókép: Facebook - Jakabfi Dávid

Odacsap a magyar virtus Európa asztalaira

Egy fiatal zalai cukrász sikertörténete: Európa számos országába hívják tanítani, miközben második könyvét írja. A hagyományos süteményeket modernizálja: az íz régi, a forma új.

Ausztriában mosogatóként kezdte a Nagykanizsáról induló Jakabfi Dávid, aki később eredeti szakmájában, szakácsként dolgozhatott. Hamar kiderült azonban, hogy őt igazán a sütemények foglalkoztatják, így konyhacukrász lett.

A hagyományos ízeket próbálom modern köntösbe csomagolni – mondta a fiatal cukrász a Sonline kérdésére.

Mint mondja, a közkedvelt sütemények könnyítése a trend. A margarint vajra cserélik, a vajat tejszínre, hogy minél lágyabb legyen egy desszert.

Jelenleg a második könyvén dolgozik, emellett Európa több országában tart oktatást, továbbképzést cukrászoknak. Ausztria után Németországban járt, most készül Svájcba és Angliába a csapatokat továbbképezni.

Nagykanizsán is készül egy műhelye, a jövőben itthon szeretné oktatni a fiatalokat. Célja a magyar cukrászatot tovább erősíteni, hogy az európai vérkeringésben nagyobb szerepet tölthessen be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×