Ausztriában mosogatóként kezdte a Nagykanizsáról induló Jakabfi Dávid, aki később eredeti szakmájában, szakácsként dolgozhatott. Hamar kiderült azonban, hogy őt igazán a sütemények foglalkoztatják, így konyhacukrász lett.
A hagyományos ízeket próbálom modern köntösbe csomagolni – mondta a fiatal cukrász a Sonline kérdésére.
Mint mondja, a közkedvelt sütemények könnyítése a trend. A margarint vajra cserélik, a vajat tejszínre, hogy minél lágyabb legyen egy desszert.
Jelenleg a második könyvén dolgozik, emellett Európa több országában tart oktatást, továbbképzést cukrászoknak. Ausztria után Németországban járt, most készül Svájcba és Angliába a csapatokat továbbképezni.
Nagykanizsán is készül egy műhelye, a jövőben itthon szeretné oktatni a fiatalokat. Célja a magyar cukrászatot tovább erősíteni, hogy az európai vérkeringésben nagyobb szerepet tölthessen be.