eur:
368.78
usd:
344.64
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Facebook/Stand étterem/BOOGEE

Két újabb Michelin-csillagos étterem van Budapesten

A csúcséttermek kitüntetésének számító elismeréseket idén Bécsben jelentették be.

Újabb budapesti éttermek kaptak csillagot a Michelin Guide szakértőinek döntése alapján - derült ki Jókuti András blogjáról, a Világevőről. A tudósítás szerint idén megkapta az elismerést a Babel, valamint Széll Tamásék étterme, a Stand is.

Mostanra tehát már hat csillagos étterem van Budapesten (az Onyx továbbra is két csillagos, míg a Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha egy csillaggal büszkélkedhet).

Az olcsóbb, de szintén kiemelkedő minőségű éttermek Bib Gourmand címet kapnak, ezt itthon három fővárosi étterem (Fricska, Petrus és Stand 25 - Széll Tamásék bisztrója a Hold utcai piacon) használhatja.

A tányérral jelölt, ajánlott éttermek listája is nyilvánosságra került: Salon, Baraka, Aszú, Fausto's, Nobu, St. Andrea, Textúra, Tigris, Bock Bisztró Pest, Mák, Olimpia, Alabárdos, Arany Kaviár, Csalogány 26, Baltazár, Vendéglő a KisBíróhoz, Zona.

Érdekesség, hogy első alkalommal kapott három Michelin-csillagot egy bécsi étterem: az Amadort már 2016-os megnyitása után egy évvel két Michelin-csillaggal jutalmazta a kalauz.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke (és a Stand étterem társtulajdonosa is Széll Tamással és Szulló Szabinával), valamint Szulló Szabina március 13-án az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. Korábban Széll és Szulló vezette Magyarország első Michelin-csillagos étterme, az Onyx konyháját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 07:25
×
×
×
×