eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Az erős viharos szél hullámokat korbácsol a Balaton vizén a Tihanyi félsziget környékén.   MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Változik az időjárás, mutatjuk, mikor

Már csütörtökre is kiadták a figyelmeztetést, mert a szinte nyarat időző meleg mellett öt megyében viharosság erősödhet a szél.

Szerdán még csak Győr-Moson-Sopron megyében, csütörtökön azonban már Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Vas megyében is meghaladhatják a legerősebb széllökések a 70 kilométer per órát, ezért ezekre a területekre citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ami az előrejelzést illeti szerdán nagyrészt napos időre van kilátás. A nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet csak szűri a napsütést, illetve helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható.

A délire forduló szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, estétől több helyen viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében lehet reggel rövid ideig fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Csütörtökön szűrt napsütésre számíthatunk változó vastagságú fátyolfelhőzeten át. Estig csapadék nem lesz. Mindenütt megerősödik, elsősorban a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

A hétvégén valamelyest visszaesik a hőmérséklet. Pénteken erősen és közepesen felhős tájak és időszakok egyaránt lesznek, eleinte szórványosan, este főként keleten várható eső, záporeső. Többfelé erős lökések kísérik a nyugati, délnyugati. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható, napközben északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szombaton erősen és gyengén felhős időszakok váltakoznak, több helyen alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Vasárnap erősen és közepesen felhős tájak és időszakok egyaránt lesznek, eleinte több helyen, majd helyenként valószínű eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×