eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ónos eső utáni jég egy személygépkocsi szélvédőjén Budapesten 2017. január 31-én. Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Baranya és Veszprém megye területére. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ónos eső veszélye miatt.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Itt a figyelmeztetés, jön az ónos eső

Az ország nyugati felében csütörtök délelőtt ónos eső lehet, az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére adott ki figyelmeztetést.

Szerdán még a délkeleti megyékben a zúzmarás köd miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ, főképpen az Alföldön maradhat tartósabb, míg napközben általában lassan javulnak a látási viszonyok. Csütörtökre virradó éjszaka szintén főként az ország keleti felén számíthatunk zúzmarás ködre, de kiterjedt sűrű köd az éjszaka második felében már kevésbé valószínű.

Csütörtökön nyugat felől egy gyenge csapadékzóna érkezik, melynek formája az északabbi tájakon hószállingózás, hó, délebbre vegyesen ónos eső, fagyott eső, kevesebb helyen eső. Hajnalban, reggel a nyugati határvidéken megjelenő csapadék kora délutánig részben kiterjed a Dunántúlra és az északi megyékre, majd késő délután, este már a Dél-Alföldön is számítani lehet csapadékra (ott leginkább ónos eső formában). A csapadék mennyisége általában nyom és 3 mm között alakul. Északon lepel-3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken kevés ónos eső valószínű, ennél több Zala és Somogy megyében hullhat helyenként.

Az ónos eső miatti figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győpr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére adták ki.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×