INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

balaton-átúszás

szél

hullámzás

A 34. Balaton-átúszás résztvevői a célhoz érnek Balatonboglárnál 2016. július 2-án. Az úszók 5,2 kilométeres távot teljesítettek Révfülöp és Balatonboglár között.

Idén nehezebb lesz teljesíteni a Balaton-átúszást

Infostart / MTI

A szél és a hullámzás miatt csak gyakorlott úszóknak ajánlják a szombati versenyt.

A szombaton várható szélviszonyok és hullámzás miatt a gyakorlott, szabadvízi úszásban tapasztalt, megfelelő erőnléttel rendelkezők vágjanak neki a Balaton-átúszás 5,2 kilométeres távjának, és a főszervező azt tanácsolja, hogy minél korábban kezdjék a résztvevők a versenyt.

Máth István főszervező körülbelül nyolcezer résztvevőre számít. A meteorológiai szolgálat erre az eseményre készített prognózisa szerint a reggeli órákban még mérsékelt, 15-20 km/órás erősségű lökésekkel kísért északnyugati szél lesz, ami a délelőtt folyamán megélénkül, és nyugati-északnyugatira változik. A legerősebb széllökések ereje 35 km/óra körüli erősségűre nő a későbbiekben.

A hullámok magassága a Révfülöp-Balatonboglár közötti táv felén túl elérheti a 25 centimétert. A déli parthoz közeledve egy-egy tarajos hullám is kialakulhat.

A víz hőmérséklete a reggeli órákban 23-24, délután 24-25 fok körül alakul. Túlnyomóan napos, száraz lesz az idő. A Balaton-parton a reggeli hőmérséklet 20, a kora délutáni 28-29 fok körül várható.

Erős, égető napsütésre kell számítani.

Az időjárás stabil lesz, de a szél- és hullámviszonyok, valamint a víz - amelyben az átlagos úszó 3-4 órát tartózkodik - hőfoka miatt elmondható, hogy idén nehezebb lesz teljesíteni a Balaton-átúszást, mint az elmúlt években - a szervezők közlése alapján.

Nyitókép: MTI Fotó: Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018