eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Auguszt József elmondja: milyen a jó fagylalt?

Tejen, cukron és tojáson kívül semmi nem kell a fagylalt alapjába - véli Auguszt József. A cukrászmester azt mondja: ami ezen kívül belekerülhet, az legfeljebb ízesítő: például vanília vagy kakaó. Gyümölcsfagylaltoknál alapvető, hogy igazi gyümölcsből készüljön - és ha az ő személyes ízlésére kíváncsiak, akkor vajas tölcsérben, édes tejszínhabbal. Más fagylaltokról, fagylaltozókról szóló interjúkat a cikk végén találnak.

Nem könnyű megállapítani, hogy milyen a jó fagylalt; milliónyi szempontot kell figyelembe venni, hát még ha az ember cukrász.

Auguszt József cukrászmester szerint

a jó fagylalt főzött fagylalt, amely eredeti alapanyagokból készül, tejen, cukron és tojáson kívül nem tartalmaz mást, legfeljebb ízesítőt.

Hozzátette azt is, hogy a gyümölcsfagylaltokban nagyon fontos, hogy eredeti gyümölcs legyen. Egy eperfagylaltban például igazi eper legyen, ne festék.

A cukrászmester azt is elmondta, hogy a klasszikus, jól bevált - csoki-vanília-citrom - ízek mellett az új ízekkel is érdemes kísérletezni, csak nem szabad túlzásba vinni.

Az új ízek között találunk igazán extrémeket is, kezdve a lecsós fagyitól a pörköltes, szalonnás fagyiig, de a cukrász szerint a fagyi édes élvezeti cikk, és egy lecsós édesség nem illik bele a fagylalt témakörébe.

Az ízek mellett a minőség is nagyon fontos a fagylaltoknál. Auguszt József elmesélte, hogy édesapja 60 évvel ezelőtt kezdett el rizsfagylaltot főzni, és a mai napig vannak, akik visszatérnek a cukrászatba, hogy újra megkóstolják a hűsítő édességet.

"Az emberek a jó minőséget keresik, és megjegyzik, ha valahol olyan kaptak"

- mondta. Hozzátette azt is, hogy cukrász-szemmel másképp néz egy fagylaltra, mint egy laikus. Ránézésre el tudja dönteni, hogy egy fagylalt jó vagy nem jó.

"Az igazán jó fagylaltosok letakart tégelyből árulják a fagylaltot, Olaszországban van olyan cukrászda, ahol sorszámot kellett húzni ahhoz, hogy sorra kerüljünk és válogathassunk a fagylaltokból. Máshol pedig legókockát is tesznek a fagyiba, hogy becsábítsák a gyerekeket" - mesélte.

  • Ha azt érezzük, hogy egy fagylalt tapad a szájpadlásra, akkor abban valószínűleg margarin van.
  • Ha túl lassan olvad a szájban, akkor gyanús, hogy abban van valamilyen olyan plusz anyag, ami bár az egészségre nem káros, de az élvezeti értékét csökkenti Auguszt József szerint.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×