eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Még kapunk mínusz 10 fokot - ilyen lesz az időjárás

Csütörtök délután délkelet felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet.

Időjárási helyzet Európában:

Sekély ciklonok örvénylenek az Északi-tenger, Kelet-Ukrajna és a Jón-tenger feletti középpontokkal. Eközben Nyugat- és Közép-Európa fölé anticiklon nyúlik be nyugat felől, így a kontinens középső területein napos, eseménytelen az időjárás.

Európa legnagyobb részén egyébként is száraz, csapadékmentes az idő.

Ez alól kivételt képez Olaszország déli fele, valamint Albánia és környéke, ahonnan 20-30 mm-es csapadékösszegeket is jelentenek.

A télies idő azonban Európa jó részén még kitart; 15 fok fölötti csúcsértékek csak Dél-Spanyolországban, Dél-Olaszországban és a Balkán-félszigeten jellemzőek, de Görögországban néhány helyen 20 fok körüli maximumok is előfordulnak.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a nyugatról benyúló anticiklon, és a délkeletre lévő mediterrán ciklon alakítja, többfelé 10 fok közelébe emelkedik péntek délutánra a hőmérséklet.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Csütörtök délután délkelet felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet. Éjszaka tovább folytatódik a felhőzet növekedése, reggelre csak nagyjából a Zalaegerszeg-Vác-Miskolc vonaltól északra lehetnek kevésbé felhős területek.

Hajnalban a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat.

Pénteken jobbára felhős vagy erősen felhős égkép lesz a jellemző, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, ezeken a helyeken akár több órára is kisüthet a nap. Csapadék - hószállingózás, gyenge havazás, esetleg gyenge havas eső formájában - csak délkeleten lehet.

Csütörtökön az északkeleti szelet még csak a déli megyékben kísérhetik élénk széllökések, pénteken azonban az északi szél a Nyugat-Dunántúlon már meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű,

de az éjszaka első felében a vastagabb hóval borított, még kevésbé felhős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 9 fok között alakul, de 5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×