eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Durva figyelmeztetés: a digitális világ ellen fordult annak egyik alapítója

Durva figyelmeztetés: a digitális világ ellen fordult annak egyik alapítója

Roger McNamee ott bábáskodott a Facebook, a Google és az Amazon születésénél, s négy éven át Mark Zuckerberg tanácsadója volt. Most azonban egy szervezettel épp az általuk is kialakított digitális világ káros hatásai ellen küzdenek.

Roger McNamee, a Facebook közösségi oldal egykori befektetője azok sorát gyarapítja, akik részt vettek a mindent eluraló digitális világ létrehozásában, majd miután rájöttek, mit alkottak meg, kiszálltak az iparból, és sorban vészjelzéseket adnak le a kütyükre rákattant emberiségnek - írta a HVG cikke alapján a Valasz.hu.

McNamee hasonlóan gondolkodó társaival megalapította a Center for Humane Technology nevű központot, hogy a techvilágot emberközpontúbbá tegye. A legfrissebb HVG pedig Közösségi média: függők és dílerek címmel közli írását, ebből származnak az alábbi gondolatok.

  • „A szűrők, amelyeknek köszönhetően a fogyasztók azt kapják, »ami tetszik nekik«, szétszakítják a társadalmakat és tönkreteszik az alapvető demokratikus intézmények – mindenekelőtt a szabad sajtó – legitimációját.”
  • „A fejlett világ polgárai egyre inkább filterbuborékban élnek: digitális légvárakban, amelyekben a vélemények egyre merevebbek és egyre szélsőségesebbek lesznek.”
  • „Az Egyesült Államokban a felnőttek egyharmada már elutasít minden új gondolatot, beleértve a bizonyítható tényeket – az ilyen embereket könnyű manipulálni.”
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×