eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Hihetetlen videó: így hasít világrekord sebességgel a Vasember-ruhás feltaláló

Hihetetlen videó: így hasít világrekord sebességgel a Vasember-ruhás feltaláló

Guinness-rekordot jelentő 51 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott "testtel irányított sugárhajtású ruhájában" egy brit feltaláló.

Az "Igazi Vasemberként" is emlegetett Richard Browningnak harmadik nekifutásra sikerült rekordsebességre gyorsulnia az angliai Readingben lévő Lagoona Parkban tartott rekordkísérlet során. Egy szerencsétlen kanyar után a férfi végül a vízben kötött ki, de ez sem tudta beárnyékolni a rekorddöntés miatt érzett örömét (lásd az alábbi videót).

A Guinness-rekordok képviselője a helyszínen hitelesítette a keddi rekordot, amelyet azonban csak csütörtökön, a Guinness-rekordok világnapján jelentettek be - tudósított az MTI.

  • A Vasember-ruha hat darab kerozin hajtotta mikrogázturbinából áll.
  • Az öltözéket kizárólag a test mozgatásával lehet irányítani, ezért Browningnak komoly izomerősítést kellett végeznie a rekordkísérlet előtt, hogy képes legyen egyensúlyozni a levegőben.

"Minden alkalom különleges, amikor az ember beöltözik, hiszen ilyenkor nagyjából 45 kilogrammot veszel magadra, szóval érzed, hogy most valami nagy dolog fog következni" - mondta Browning, a Gravity Industries nevű brit technológiai vállalat alapítója és első számú tesztpilótája.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×