eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Korlátozzák a turistákat a brutális hőség miatt

Korlátozzák a turistákat a brutális hőség miatt

Hőhullámok miatt déli szüntetet rendeltek el az Akropoliszon.

Több órára bezárták szerdán a görög hatóságok az athéni Akropoliszt és az ország más régészeti látványosságait a látogatók előtt az országra tört hőhullám miatt.

Korlátozzák a turistákat a brutális hőség miatt

A kulturális tárca bejelentette, hogy 13 és 17 óra között mindig zárva lesznek a műemlékek, ha a hőmérő higanyszála eléri a 39 Celsius-fokot.

Az Akropolisz zárt kapuinál összegyűlt turisták üdvözölték a döntést.

"Jónak tartom, bárcsak ellenőriztem volna, mielőtt idejöttünk, de ez az emberek biztonságát szolgálja. Ha nyitva lenne, sem tudnánk élvezni, mert túlságosan meleg van" - mondta egy texasi turista.

A kulturális tárca közölte, hogy hőhullám idején a régészeti helyszínek 8 és 13 óra, valamint 17 és 20 óra között lesznek nyitva.

A mostani hőhullám az előrejelzések szerint még csütörtökön és pénteken is tart.

Az Akropolisz és az ókori műemlékek Görögország legfőbb látnivalói. Idén becslések szerint rekordszámú, mintegy 28 millió külföldi látogatót várnak a dél-európai országba.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×