eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ezek a legbiztonságosabb használt autók

A legbiztonságosabb használt családi autók listája.

Az Insurance Co-op és a Thatcham Research lekutatták, milyen használt autót vegyen, aki biztonságban szeretné tudni családját. Az ötcsillagos NCAP törésteszt volt az alap, de amint látni fogjuk, ezen túl egy csomó szempontot figyelembe vettek, beleértve a biztonsághoz amúgy nem szorosan kötődő, de értelmi képességeire kicsit is büszke személy számára mindenképpen fontos károsanyag-kibocsátást (maximum 120 g/km), valamint a vételárat, ami a mi számunkra nehezen értelmezhető, hiszen a Brit-szigeteken alighanem más büdzséből gazdálkodnak, más évjáratból választanak használt autót az átlagos vevők - írja a vezess.hu.

Mindenesetre, ha a biztonság a legfontosabb szempont, célszerű nem tizenéves vasat venünk, még akkor sem, ha rozsdamentes és ketyeg, mint egy svájci óra: a passzív törésbiztonság, de főleg az aktív balesetelkerülés színvonala évről évre nő, így minél fiatalabb a kinézett járgány, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy kritikus helyzetben kisegít bennünket a bajból.

A listán szereplő tíz legbiztonságosabb családi autó, emelkedő sorrendben:

10. Volvo V40

Jó kis lista lesz ez, ha a 2012-es NCAP-rekorder, a 98 százalékos töréstesztjével történelmet író kompakt Volvo az utolsó helyre szorul, pedig még a gyalogosokat is légzsákkal védi.

9. Peugeot 308

Az Év Autójának kikiáltott kompakt Peugeot 2013-ban különösen magas NCAP pontszámot (81%) ért el vezetőtámogató rendszereivel. Sajátos, mélyen ülő műszerfala kiváló körkörös kilátást tesz lehetővé, márpedig a veszély elkerülésének az első feltétele, hogy eleve észleljük azt. Tavaly a negyedik helyen végzett, idén a kilencedik.

8. Nissan Qashqai

Az Insurance Co-op és a Thatcham Research tavaly adta át először a Legbiztonságosabb használt autó díjakat. Akkor a harmadik lett a Nissan crossovere, ám idén már csak a nyolcadik – ennyivel javult egyetlen év alatt a mezőny.

7. Volkswagen Golf

A megújult Golf tavaly még nem fért bele a kívánt ársávba, most viszont már elég olcsó ahhoz, hogy büszkén villoghasson vezetőtámogató elektronikai rendszereivel.

6. Volkswagen Touran

Mi történik, ha egy kompakt egyterűhöz városi autonóm vészfékrendszer rendelhető? Előkelő hatodik helyezés, az történik.

5. BMW 2 Active Tourer

Praktikus családi autó, apának is jó, mert Bömös. A 2014-ben piacra dobott modellben minden megvan, ami a biztonságos pereputty-szállításhoz kell, immár beleértve a megfizethető használtpiaci árakat is.

4. Volkswagen Golf Sportsvan

Miben tud többet a felfújt ferdehátú a normál ferdehátúnál? Hát hogy praktikusabb, és ez elég is ahhoz, hogy tesója elé kerüljön a listán.

3. Toyota Auris

És akkor jöjjenek a dobogósok! Hibridként különösen takarékos, és 80 százalék fölötti eredménnyel teljesített a gyermekbiztonsági vizsgálatokon.

2. Mazda3

Remek EuroNCAP eredmények csapnivaló keresettséggel párosítva: ez az olcsó, de jó használt családi autó kulcsa.

1. Volvo V40 + biztonsági csomag

Ennyit tesz egy pipa: aki annak idején megrendelte a biztonsági csomagot, az most a legbiztonságosabb családi autóként hirdetheti kocsiját. A (Intellisafe Pro) csomag tartalma és ára országonként és évjáratonként változik. Magyarországon jelenleg 692 ezer forintba kerül, és van benne holttérfigyelő, sávváltásra segítő, hátsó keresztirányú forgalmat ellenőrző rendszer, kapunk hozzá adaptív tempomatot akadályfelismeréssel, valamint kerékpáros- és gyalogosészleléssel, önvezérelt vészfékezéssel, illetve tartalmazza még a sávelhagyásra és elalvásra figyelmeztető rendszert.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×