eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meglepően búcsúzik az év

A következő napokban némileg melegszik a levegő, de többfelé erős, néhol viharos lesz a szél. Sok csapadék nem várható, de a több-kevesebb napsütés mellett továbbra is lehet ónos szitálás, hószállingózás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Karácsony második napján, hétfőn nem valószínű csapadék. A középső területeken gyakran megerősödik a szél, de délnyugaton és északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, ott főként a hajnali, reggeli órákban foltokban köd is előfordulhat. A leghidegebb órákban nagyrészt 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten várható fagy. Napközben többnyire 6-12 fokig melegszik a levegő, de délnyugaton és északkeleten 1-6 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden helyenként előfordulhat zápor, hózápor, de többórás napsütés is lehet. Emellett viszont nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között várható.

Szerdán is többfelé erős lehet a szél. A Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég és több helyen valószínű eső, a nyugati határszélen ónos esőre is készülni kell. A hegyekben, illetve estefelé síkvidéken havas eső, havazás is lehet. A Dunától keletre viszont már napos, csapadékmentes időre van kilátás. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 1-7 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0-5 fokig melegszik a levegő.

Pénteken néhol borult, párás, ködös, míg másutt napsütéses lesz az idő, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok a borult területeken mínusz 3, a naposabb részeken plusz 2 fok körül alakulnak.

Hétvégén az év utolsó, és az új év első napján hasonlóan alakul az időjárás: az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös időre van kilátás zúzmarával. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, vasárnap mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű. Napközben mínusz 5-0 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×