INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

pokémon go

játék

okostelefon

Ezt okozta Pokémon Go

InfoRádió / MTI

Eddig összesen 8,7 milliárd kilométert gyalogoltak vagy futottak az egész világon a Pokémon Go-játékosok a népszerű telefonos alkalmazást fejlesztő Niantic adatai alapján nyár óta, amikor a termék letölthetővé vált.

A távolság több, mintha a felhasználók 200 ezerszer körbeutazták volna a Földet, útjuk közben több mint 88 milliárd zsebszörnyet, vagyis pokémont kaptak el.

A Google leányvállalata, a Niantic júliusban indította el a játékot. Azóta több mint 600 milliószor töltötték le az okostelefonokra, az aktív játékosok száma azonban nem ismeretes.

A játékosnak az a dolga, hogy megtalálja és elkapja a pokémon nevű kis figurákat, melyek a telefon képernyőjén tűnnek fel, amikor az alkalmazás fut. A telefon kamerája segítségével akár a valós környezetben is felbukkanhatnak a kis szörnyek.

A múlt héten az amerikai Harvard Egyetem közegészségügyi karának kutatói a játék egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatban a Niantic adataival nem teljesen egybecsengő eredményekre jutottak.

A tudósok szerint a pokémon gót játszók egyáltalán nem végeznek több testmozgást, mint a letöltés előtt: a játékosok egy csoportja az első héten csupán 955 lépéssel tett meg többet, mint a nem pokémonozó kontrollcsoport tagjai. A következő héten a tanulmány szerint a két csoport már majdnem ugyanannyi lépést gyalogolt csak.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018