eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Oltással a kokainfüggőség ellen?

Kokainfüggőség elleni védőoltás tesztelését kezdik meg állatokon brazil kutatók.

A szakemberek már több mint két éve dolgoznak a vakcinán. "Egy molekulát fejlesztünk, amely a kokain elleni antitestek termelésére ösztönzi az immunrendszert" - magyarázta Angelo de Fatima, a Minas Gerais-i Szövetségi Egyetem munkatársa.

Hozzátette, ezek az ellenanyagok megakadályozzák, hogy a kokain eljusson az agyba és csökkentik a szer okozta eufóriás érzést, aminek hatására a használókat nem fogja többé vonzani a szer.

Hasonló kutatások folynak jelenleg az Egyesült Államokban is, de egy döntő különbséggel. "A mi molekulánk különbözik az amerikaiakétól. A miénkből hiányzik a fehérjerész" - mondta De Fatima, aki azonban ennél többet nem árult el a brazil fejlesztésről, mondván, hogy a molekulát még le kell védetni.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint a brazíliai kokainfogyasztás négyszeres a világátlagnak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×