eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szellemfaluban lesz a bújócska-világbajnokság

Egy elnéptelenedett észak-olaszországi falucskában rendezik meg a hétvégén a hetedik bújócska-világbajnokságot - közölték a szervezők csütörtökön a honlapjukon.

A valaha egy hatalmas szabadidőparkkal rendelkező szellemfaluban, Consonnóban 64 csapat mérkőzik meg egymással bújócskázásban. Az első ilyen világbajnokságot 2010-ben rendezték Bergamóban, és a játékosok 2020-ban már mint az egyik bemutatósportág képviselői szeretnének részt venni a tokiói olimpián.

A valaha "a lombardiai Las Vegasnak" számító település ideális helyszín a bújócskázásra, mert elhagyatottan állnak az egykori szabadidőpark gigantikus építményei, köztük egy kínai pagoda, egy minaret, egy cethal és egy óriási motel is.

A Lecco megyében fekvő falu és vele együtt az élménypark azután néptelenedett el, hogy egy földcsuszamlás 1977-ben elzárta a külvilágtól.

A szombat reggel 9-kor kezdődő bújócskaverseny kísérőrendezvényeiként előadásokat és egyéb foglalkozásokat tart az Elfeledett Játékok Akadémiája.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×