INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

inforádió

életmód

egészséges étkezés

gyerek

A helyi közösségek felől támadják a gyermekkori elhízást

Infostart / InfoRádió

Több ezer gyermeket vont be a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az elhízás elleni programjába. A GYERE Program az önkormányzatokon keresztül az összes gyereket igyekszik elérni - mondta az InfoRádióban a szervezet elnöke.

„Dunaharasztiban kezdtük el a hároméves a programot, ott 2017-ben fejezzük be, 2015-ben Szerencsen indultunk el” - mondta Kubányi Jolán.

A programról a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke elmondta, minden városban dietetikusok, táplálkozástudományi szakemberek tanítják az egészséges étkezésre a 0-18 éves korú gyerekeket és rajtuk keresztül mindenkit, különös tekintettel a szülőket.

„Jó pár hónapon keresztül bemutatkozás zajlik, elmegyünk minden intézménybe, elmondjuk, miről szól a projekt, mit szeretnénk csinálni. Szülői értekezleteken pedig a szülőket tájékoztatjuk” - mondta a dietetikusok szövetségének elnöke.

Kubányi Jolán hozzátette, a program kezdetén a 6-12 éves korcsoportba tartozó gyerekek testsúlyát, magasságát megmérik, amit a településekhez viszonyítva is összehasonlítanak. A program végén ismét megmérik az akkori 6-12 éveseket, akik már részt vettek a programban, hogy a hatékonyságát lehessen látni. A program tematikájáról a Magyar Dietetikusok Szövetsége elmondta, az egészséges táplálkozásról alkotott üzeneteket részenként, a gyerekek életkorának megfelelően, más-más gyakorlattal adják át.

„A tanároknak, óvodapedagógusoknak segéd, a szülőknek pedig tájékoztatóanyag is készül. (...) A projekt kezdetén az önkormányzattal kötünk egy együttműködést, hogy minden gyereket bevonjunk a programba” - fűzte hozzá Kubányi Jolán.

Kapcsolódó hang

Elhízás elleni program
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018