eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Balesetbiztosítást kap minden véradó

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) január elsejétől speciális baleset-biztosítást ajándékoz minden véradójának: napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez.

Az OVSZ közleményében azt írta: Magyarországon mintegy 4 millióra potenciális véradó van, de közülük mindössze 250 ezren adnak vért. Ez a negyedmillió ember a biztonságos vérellátás bázisa, ezért fontos, hogy minden lehetséges eszközzel jelezzék nekik, mennyire nélkülözhetetlen a szerepük az életmentésben és a gyógyításban.

Jákó Kinga, a szolgálat főigazgatója elmondta, csoportos balesetbiztosításról van szó. Az OVSZ vállalta, hogy aki akár egyszer is adott vért 2015-ben, annak javára balesetbiztosítást köt. Ez valamivel több mint 267 ezer embert érint - tette hozzá.

Közölte: a biztosítás egy évig érvényes, tehát ha az érintettek közül bárkit baleset ér és kórházi kezelésre szorul 2016. január 1-je és 2016. december 31-e között, akkor a kórházban eltöltött napokra háromezer forint jár a biztosítótól. Kitért arra, hogy az OVSZ az egész éves biztosítást befizeti, így a véradóknak ehhez nem kell hozzájárulniuk.

A szerződés automatikus, az ügyintézés egyszeri, elektronikus úton történik, csak a biztosítás kifizetésének igényét kell jeleznie a véradónak és igazolnia, hogy kórházban volt - tájékoztatott Jákó Kinga.

A szolgálatnak nem kellett többletforrást igényelnie e célra. Az OVSZ az Union Biztosítóval együttműködve segíti a véradókat, az elérhető dokumentumok és tájékoztatás megtalálható a vérellátó szolgálat és a biztosítótársaság honlapján is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×