eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ilyen időjárás várható a hétvégén

A hétvégén is marad a borús, esős idő, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Pénteken helyenként akár 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, aztán fokozatos lehűlésre kell készülni - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte elszórtan, délután a középső és keleti országrészben többfelé várható eső, záporeső, s egy-egy zivatar is előfordulhat. A középső és keleti országrészben jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Helyenként megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet általában 13-19 fok között alakul, de délkeleten néhol 20 fok is lehet.

Szombaton reggelre foltokban átmenetileg köd képződik. Délelőttig többfelé várható eső, zápor, majd délnyugat felől mind többfelé megszűnik a csapadék. Kora délutánig jellemzően felhős lesz az ég, de aztán délnyugat felől egyre nagyobb területen kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Napközben 11-17 fokig melegszik a levegő.

Helyenként vasárnap reggel is ködös lehet az idő. Emellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, késő délutánig helyenként, majd a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4-11, a maximumhőmérséklet 12-18 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×