eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

85 év után született újjá Oswald

Walt Disney eredeti rajzaiból készült rajzfilm: Oswald nyúl kalandjai 85 évvel a rajzok születése után elevenedtek meg.

Oswaldot, a szerencsés nyulat még 1927-ben, Mickey egér születése előtt megrajzolta Disney. A húszas és harmincas években 26 rajzfilm sztárja lett a nagy fülű, tágra nyílt szemű, rövidnadrágos figura.

Az egykori Disney-rajzok felhasználásával új, kilencven másodperces rajzfilm készült Harem Scarem címmel, amelyet a hivatalos Disney rajongói klub, a D23 rendezvényén mutattak be - ismertette a BBC online hírszolgáltató.

Disney még a Universal stúdiónál töltött időben rajzolta meg Oswaldot munkatársa, Ub Iwerks közreműködésével. Amikor 27 évesen otthagyta a stúdiót, a rajzfilmfiguráról is le kellett mondania. Bob Iger, a Disney filmstúdió főnöke azonban 2006-ban visszaszerezte a stúdiónak a nyuszit, aki azóta az Epic Mickey videojátékban is feltűnt, amelyhez már folytatást terveznek.

"Walt nagyon örülne, hogy Oswald visszatért" - mondta Becky Cline, a Disney archívumának igazgatója, és hozzáfűzte, hogy a Disney-rajongók számára még nagyobb a meglepetés, hiszen új rajzfilmet láthatnak vele.

Oswald idén ünnepli 85. születésnapját, ezt a jubileumot akarta a stúdió valami különleges produkcióval feledhetetlenné tenni. A rajzfilm az archívumból előásott egykori rajzokból született, de úgy, hogy nem nyúltak bele ez eredeti vázlatokba, hanem beszkennelték őket, és fáradságos munkával sorrendbe állítva a skicceket animálták a figurát. A Harem Scarem a Yahoo! hírportálon tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×