INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Nincs semmi rendkívüli az áprilisi fagyban

Infostart / InfoRádió
Mínusz 9 fokot mértek hétfő hajnalban Zavaron, így megdőlt az 1957-ben mért hidegrekord. Akkor mínusz 8,2 fokot mértek Kékestetőn. Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: a következő napokban melegszik az idő, azonban a hétvégétől több napon keresztül esni fog az eső.

Nemcsak Zavaron mértek hajnalban hidegrekordot, hanem több helyen az országban, de az InfoRádiónak nyilatkozó meteorológus szerint az éjszakai fagyok hozzátartoznak a tavaszi időjáráshoz, vagyis "ebben nincs semmi rendkívüli". Sőt, Reisz András hozzátette: májusban is számolni kell fagyokkal.

A következő napokban enyhülni fog az időjárás, és a várt csapadék is megérkezik: egész hétvégén lehet számottevő esőre számítani, lesz, ahol a mennyiség meghaladja a 20 mm-t is.

Hétvégéig erősödik a nappali felmelegedés, és szerdán 18 fok körül lesz a hőmérséklet Budapest környékén. A csapadékosabb és borongósabb hétvégén azonban hűvösebb lesz: 14-15 fokra lehet számítani. A jövő hét közepéig tart majd ez a csapadékos idő.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk