eur:
385.49
usd:
354.32
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Kigyulladt egy német iskolásokat szállító autóbusz

Kigyulladt egy hamburgi iskolás gyerekeket szállító autóbusz szombat hajnalban az alsó-szászországi Soltau mellett, az A7-es autópályán, az utasok egy részének az ablakokat kitörve sikerült kimenekülniük az égő járműből, néhányan könnyebben megsérültek.

A buszon egy hamburgi kereskedelmi iskola 39 tanulója utazott öt kísérő tanárral. Síkirándulásról tértek haza a dél-németországi Allgäui-Alpokból.

A gyerekek a buszban terjedő füstre lettek figyelmesek. A sofőr megállt a pihenősávon, de szinte azonnal felcsaptak a lángok. A busz hátsó részében ülő 17-19 éves fiatalok csak az ablakokat kitörve tudtak kimenekülni az égő járműből. Nyolcat közülük vágási sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A busz teljesen kiégett. Előzetes vizsgálatok szerint a tüzet műszaki hiba okozta.

A baleset színhelyére rövid időn belül 120 tűzoltó, mentőorvosok és egészségügyi személyzet érkezett. A tűzoltók szerint nagy szerencse volt, hogy a busz hátsó részében nem ültek idősebb emberek, mert ők nem tudtak volna az ablakon át kimenekülni. 2008 novemberében Hannover mellett, az A2-es autópályán egy hasonló buszbalesetben 20 utas szörnyethalt, és 13-an megsérültek, zömükben idősebb emberek.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×