eur:
400.57
usd:
369.04
bux:
74544.91
2024. október 21. hétfő Orsolya

Két halálos baleset az elmúlt 24 órában

Összesen 125 közúti közlekedési balesetnél intézkedett a rendőrség az elmúlt nap 24 órájában; ezek közül két balesetben két ember halt meg, 13 baleset súlyos, 43 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája.

A tájékoztatás szerint ezeken felül 67, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A rendőrség közleményében egyebek mellett arra figyelmeztet, hogy az M5-ös autópályán a tereléseknél óriási torlódások alakulnak ki. Ezeken a szakaszokon a megengedett maximális sebesség 60, illetve 80 kilométer/óra. Mint írják, terelésre kell számítani útburkolat-felújítás miatt a bal pályán, Budapest felé, a 42-estől a 36-os kilométerszelvényig.

A határátkelőkkel kapcsolatban az ORFK arról tájékoztatott, hogy torlódás várható estétől Ártándnál a teherforgalomban. Emellett ismét várakozásra kell számítani Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Záhonynál, Beregsuránynál és Barabásnál.

Címlapról ajánljuk
Csak megrendezték - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

"Csak megrendezték" - ez a legvadabb hiedelem a Fico-merényletről

A szlovákiai SCIO ügynökség felmérése szerint minden hetedik szlovák állampolgár úgy véli, hogy a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet valójában meg sem történt. A kormányfő közben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint jelentést kért a szlovák titkosszolgálattól az ellene májusban elkövetett merényletről.

Kaiser Ferenc: Ukrajna néhány atomtöltettel nem tudja megijeszteni Putyint

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő, ha Oroszország úgy dönt, megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – állította a Bildnek egy magas beosztású ukrán tisztviselő. Az ukránok szerint megvan az anyag és a tudás az atomfegyverek előállításához. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Ukrajna valóban tudna nukleáris fegyvert építeni, Oroszországgal azonban nem tudná felvenni a versenyt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Bizonytalan nyitás jöhet az európai tőzsdéken

Felemás hangulatban indul a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, a DAX csökkenéssel nyitott, viszont a BUX felülteljesítő, erősödik a nyitást követő percekben. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedik ma, a befektetők a kínai jegybank lépéseire figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció izgalmas délelőtt, viszont fontosabb vállalati negyedéves gyorsjelentés nem lesz. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×