eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Mitől félünk, amikor nyaralni megyünk külföldre?

A külföldön nyaralók számtalan helyzet miatt aggódnak utazásuk során. Ezek közül a legtöbben egy esetleges terrortámadástól tartanak, míg sokan a rablást, a repülőgép szerencsétlenséget és a megbetegedéseket említették veszélyforrásként - derült ki egy friss felmérés eredményéből.

A brit Carrentals.co.uk megbízásából készült az a felmérés, ami a helyi utazók nyaralással kapcsolatos aggodalmait mérte fel. Az eredmény szerint a külföldre utazó britek 40 százaléka aggódik azon, hogy nyaralása során terrortámadás történhet.

Ezt alátámasztja, hogy a megkérdezettek 61 százaléka szerint, ha egy elhagyott táskát látna a repülőtéren, azonnal jelentené a biztonsági őröknek, további 30 százalék bejelentené, ha fél óra múlva is ott látja még a csomagot - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

Egyéb veszélyhelyzetek kapcsán a válaszadók 27 százaléka tart attól, hogy kirabolják nyaralása során, 23 százalék attól, hogy repülőgép szerencsétlenség történik, 18 százalék aggódik egy esetleges megbetegedés miatt, míg 13 százalék fizikai támadástól tart.

Ami a korábbi tapasztalataikat illeti, tízből egy megkérdezett azt állította, hogy került már veszélyhelyzetbe külföldön: megtámadták, közlekedési balesetet szenvedett, tűzesettel szembesült, illetve terrorgyanús helyzetbe került. Ezen felül ötből egy mondta, hogy érezte már fenyegetett helyzetbe magát a repülőtéren, amikor az ellenőrzés során megmotozták vagy túl hosszan kérdezgették utazásuk céljáról, csomagjaikról. A válaszadók által említett "kritikus repülőterek" között amerikai, orosz, thaiföldi, görög és magyar repülőterek szerepeltek.

A problémák elkerülése érdekében az utazók háromnegyede tájékozódik és tartja magát a helyi kulturális szokásokhoz, kétharmaduk nem visel hivalkodó ékszereket, ruhákat nyaralása alatt. Tízből négyen a külügyminisztérium utazási tanácsainak is utána néznek.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×