eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Legalizálnák a válást a Fülöp-szigeteken

Egy friss felmérés szerint a Fülöp-szigeteki lakosok fele egyetértéssel voksolna, ha népszavazást tartanának a válás legalizálásáról. A Fülöp-szigetek egyike az utolsó olyan katolikus országoknak, ahol még nem engedélyezett a házas felek elválasztása.

A Social Weather Stations friss felmérése szerint a fülöp-szigeteki lakosság 50 százalék értene egyet a válás intézményének bevezetésével, ennyien igennel szavaznának, ha népszavazáson kellene dönteniük a kérdésről.

A kutatás szerint a megkérdezettek 33 százaléka ellenzi csak a válást, 16 százalék pedig nem foglalt állást a kérdésben - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A kutatás egy, a közelmúltban a Fülöp-szigetek parlamentje elé benyújtott törvényjavaslat kapcsán készült, amely legalizálná a külön élő párok számára a válás lehetőségét. A törvénytervezetet jegyző politikus szerint a jogszabály nem sértené a házasság szentségét, egyszerűen arra a tényre reflektál, hogy bár vannak bizonyos fogadalmak, amelyeket életre szólónak szánnak, a valóság azonban gyakran másként alakul.

A Vatikán kivételével gyakorlatilag a Fülöp-szigetek az egyetlen olyan katolikus ország, ahol nem engedélyezett a házasságkötés felbontása. Legutoljára a szintén katolikus Máltán tartottak népszavazást a kérdésben, ahol a lakosság többsége a válás bevezetése mellett voksolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 04:15
×
×
×
×