eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Zivataros hétvége áll előttünk

Enyhe, ám esős idő várható a hétvégén - mondta az InfoRádiónak Bozóki István meteorológus. A jövő héten már kevésbé lesz változékony az időjárás.

Változatos lesz a hétvége időjárása, mivel a tőlünk északra örvénylő anticiklon száraz hűvös, és a Földközi-tenger felől érkező enyhe, nedves levegő éppen a Kárpát-medence felett keveredik - mondta az InfoRádiónak Bozóki István meteorológus.

Szombaton a néhány órás napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik majd a felhőzet, és záporesőre, zivatarra - annak körzetében pedig akár viharos széllökésekre - is számítani kell. A hőmérséklet várhatóan 21-22 Celsius-fok körül alakul - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A vasárnapot is változatosság jellemzi: a felhők közül csak néha bukkan majd elő a nap, és sok helyen lesz országszerte zápor, zivatar. A hét utolsó napjának hajnalán 10-11, délután 19-21 fok várható.

A jövő hét első napjaiban is a mediterrán ciklon közelsége alakítja az időjárást, zápor, zivatar időnként előfordulhat. Később szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medencébe, így barátságosabbra fordul az időjárás: a kissé hűvös éjszakákat mérsékelt felmelegedés követi, és olykor hosszabb időre is kisüt majd a nap - mondta Bozóki István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×