eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nosztalgiázzon húsvétkor a BKV-val!

Húsvét alkalmából egyedülálló nosztalgiautazással vár a BKV: több, a közösségi közlekedés hőskorából származó járműre is felszállhatnak az érdeklődők.

A Millenniumi Földalatti Vasút vonala 115 éve nyitott meg, az évforduló alkalmából pedig a 11-es számú nosztalgiakocsit tekinthetik meg az érdeklődők a Mexikói úti végállomásnál. Mivel a muzeális értékű jármű igazi különlegesség, így annak bemutatása csak jó idő esetén lehetséges. Az időutazás azonban itt nem ér véget: a közlekedésbarátok számára egy nosztalgiavillamos ezen a napon félóránként közlekedik majd a Mexikói út és a Bosnyák tér között. Az első kocsi 10 órakor, az utolsó 15 órakor indul.

Április 24-én és 25-én a 2-es villamos vonalán a Boráros tér és a Jászai Mari tér között egy favázas nosztalgiakocsi, illetve egy UV-szerelvény is közlekedik majd. Az ünnep alkalmából az UV-szerelvényen utazó gyermekek apró meglepetésekre számíthatnak. Mindkét járat 400 forintos menetjeggyel vehető igénybe. Ezek is 10 óra és 15 óra között közlekednek.

A kezdődő karbantartási munkálatok, illetve a május 1-jén életbe lépő új paraméterkönyv változásai miatt a 21-es villamos április 25-én, azaz húsvét hétfőn fut utoljára a teljes vonalon.

A hétvégén is vár minden érdeklődőt 10 és 17 óra között a BKV két múzeuma, a Városi Tömegközlekedési Múzeum Szentendrén, valamint a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeum. A régi járművek megőrzése és a nosztalgia célú járművek felújítása, és rendszeres közlekedtetése nemcsak a BKV, hanem a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt célja is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×